Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

paok-tottenham

Για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος και έμεινε στο στείρο 0-0 κόντρα στην Tottenham στην κατάμεστη Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε αρκετές ευκαιρίες, με κορυφαία όλων το πέναλτι του Lino στο 31’, το οποίο εκτελέστηκε δύο φορές και κατέληξε άουτ.



Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο με τον Etto να γυρνάει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Arias, όμως του σουτ του Κολομβιανού απομάκρυναν οι Άγγλοι αμυντικοί. Η Tottenham απάντησε άμεσα και πιο συγκεκριμένα στο 12’ με τον Falque να περνάει και τον Kresic και να σουτάρει, αλλά ο Contreras έσωσε τον «Δικέφαλο», αφού απομάκρυνε πάνω στην γραμμή. Στο 18’ το δυνατό σουτ του Vieirinha κόντραρε και πέρασε άουτ, ενώ στο 31’ οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Αθανασιάδης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Cudicini και ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι εκτέλεσε αρχικά εύστοχα ο Lino, όμως ο άρχοντας του αγώνα έδειξε επανάληψη, αλλά την δεύτερη φορά ο Βραζιλιάνος παίκτης των «ασπρόμαυρων» δεν τα κατάφερε, καθώς έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 40’ ο Pavlyuchenko με ένα φάουλ κεραυνό, λίγο έλειψε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους στο 45’ με τον Cudicini να μπλοκάρει το σουτ του Αθανασιάδη.

Καλύτερα μπήκε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ που πίεσε τους Άγγλους στα πρώτα δέκα λεπτά, χωρίς όμως να χάσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Στο 56’ η Tottenham από την πλευρά της βρέθηκε κοντά στο 0-1, ευτυχώς όμως το φαλτσαριστό σουτ του Falque δεν βρήκε στόχο και ενώ η εστία του «Δικεφάλου» ήταν ανυπεράσπιστη από τον Kresic, ο οποίος νωρίτερα είχε βγει στα όρια της περιοχής του προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Pavlyuchenko. Η ελληνική ομάδα στο 67’ έχασε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε με προβολή να την σπρώξει στα δίχτυα. Από κει και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και έπρεπε να φτάσουμε μέχρι το 84’, όταν ο ΠΑΟΚ άγγιξε για ακόμη μία φορά το γκολ. Ο Ivic σούταρε αρχικά από τα δεξιά, αλλά ο Cudicini έδιωξε. Η μπάλα έπειτα επέστρεψε στον Σέρβο παίκτη του «Δικεφάλου», ο οποίος γέμισε στην περιοχή στον Αθανασιάδη. Ο τελευταίος έπιασε ένα εκπληκτικό γυριστό, όμως ο Cudicini είπε και πάλι όχι. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Αρχικά με τον Vieirinha, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Cudicini και στη συνέχεια με τον Ivic η κεφαλιά του οποίου από κοντινή απόσταση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Σκόρερ:
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Kresic, Μαλεζάς, Contreras, Lino, Etto, Pablo Garcia, Φωτάκης (62? Ivic), Arias, Vieirinha, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.
Tottenham: Cudicini, Bassong, Corluka, Walker, Livermore, Townsend, Carroll, Pavlyuchenko, Giovani (90+2? Parrett), Falque (81? Fredericks), Kane.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου